realmadrid4-ever

hala madrid

01.11.2009.

Vijesti

Real želi Adriana iz Seville

Real Madrid u januarskom prelaznom roku u svoje redove namjerava dovesti odbrambenog igrača Adriana iz Seville.

Španska Marca piše danas kako su u madridu izrazito nezadovoljni učinkom Roystona Drenthea i Marcela na lijevoj strani terena, jer ova dvojica igrača nisu konstantni u igrama koje pružaju.

Adriano se namaće kao idelano riješenje po lijevoj strani, pa ga u Realu već u januaru žele vidjeti na Bernabeu. Međutim, Adriano sa Sevillom ima važeći ugovor sve do 2014. godine, pa je sigurno da ga sa Sanchez Pizjuana neće pustiti tako lako.


Cruyff brani Pellegrinija

Legenda Barcelone i amsterdamskog Ajaxa, Johan Cruyff, uvjeren je da trener Reala Manuel Pellegrini vodi unaprijed izgubljenu bitku na Santiago Bernabeu.

Pellegrini se nalazi u veoma teškoj situaciji. Uprava na njega vrši strahovit pritisak rezultata, a igrači, poput Gutija, se ponašaju kao razmažena djeca.

"U ekipi u kojoj vlada ogroman pritisak i gdje ima mnogo novih igrača, jako je teško raditi. Real ima sjajnog trenera, ali svi znaju da u Madridu žele nešto drugo. Jako je teško kontrolisati igrače, kada svi znaju da uprava želi nešto drugo", rekao je legendarni napadač.